Дигитализация в строителния сектор

Какви са реалните приложения на дигитализацията в строителството бе дискутирано във вторник, 26-ти март, на събитие от поредицата „Лидерите, които строят“. Гости бяха инж. Георги Брашнаров, управител и собственик на Nemetschek Bulgaria, арх. инж. Климентин Чернев, съуправител на Alukönigstahl, и доц. д-р инж. Добромир Динев, преподавател в катедра „Строителна механика“, координатор по програма „Еразъм+“ за строителния факултет и ръководител на университетския IT център на УАСГ. Вижте още

G. Brashnarov 1.2

Георги Брашнаров

управител и собственик на Немечек България

klimentin_chernev-1

aрх. инж. Климентин Чернев

управител на АЛУКЬОНИГЩАЛ ЕООД

динев_site1

д-р инж. Добромир Динев

доцент в катедра Строителна механика, координатор по програма Еразъм+ за Строителен факултет, Ръководител на Университетски IT център

Галерия от събитието

Немечек България е една от първите независими софтуерни компании в България с 20 годишен опит и близо 300 професионалисти. Основен фокус е разработването на решения за строителната индустрия. Благодарение на дългогодишната ни работа с международни технологични лидери като Nemetschek Group, Autodesk, Vectorworks, Nevaris и други, екипът ни придобива висока експертиза в разработването и разпространението на BIM софтуерни решения, които да подпомогнат професионалистите във всяка фаза от жизнения цикъл на една сграда – дизайн, строеж, управление и поддръжка.

Ние вярваме, че новите технологии са важен инструмент за професионалното развитие на всеки специалист, че помагат на хората да разгърнат потенциала си, креативното мислене, имат положителен ефект върху ефикасността на работата и устойчивото развитие на средата около нас.

Наше призвание е да разпространяваме добрите практики и тенденции от световен мащаб и сред българските професионалисти. Целта ни е да помагаме на специалистите от AEC индустрията (архитекти, проектанти, дизайнери, инженери, строители) като споделяме информация за важни технологични тенденции, но и като разработваме и внедряваме водещи в световен мащаб софтуерни решения, като Vectorworks и Bluebeam.

Vectorworks е водещо дизайн и BIM решение, разработено за професионалистите от сферите на архитектурата, ландшафт проектирането и дизайна в развлекателната индустрия.

Bluebeam Revu е платформа, насочена към архитекти, инженери и строители, която съчетава надеждните функционалности за създаване, редактиране, коментиране и маркиране на PDF документи с богати възможности за работа в екип и ефективна комуникация.

ALUKÖNIGSTAHL е една от водещите фирми в областта на търговията със строителни и технически материали, чиито основни партньори са SCHÜCO и JANSEN.

Програмата й е насочена към най-високите изисквания в областта на строителството. В центъра на вниманието са алуминиеви и пластмасови профилни системи и технологии за остъкляване на фасади, прозорци, врати, зимни градини, покривни конструкции. Системите от стомана успешно допълват тази програма. Според конкретните изисквания се предлагат индивидуални решения за пожарозащита, димопреградност, защита от взлом и куршуми, контрол на достъпа и лицата.

Наред с търговската си дейност фирма ALUKÖNIGSTAHL предлага софтуер, технически консултации и обучение на всеки един етап: от фазата на планиране до финализиране на обекта.